Džaferović primio delegaciju Bošnjačkog nacionalnog vijeća Sandžaka

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović primio je delegaciju Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) Sandžaka, predvođenu predsjednicom Jasminom Curić

Predstavnici BNV-a informisali su predsjedavajućeg Džaferovića o situaciji u Sandžaku prouzrokovanoj pandemijom koronavirusa, ocijenivši da je ona nešto stabilnija u odnosu na prethodni period.

Predsjednica tog vijeća Curić je zahvalila predsjedavajućem Džaferoviću za njegov lični angažman u osiguravanju pomoći za Sandžak, ističući da je posebno značajan dolazak ljekara iz Bosne i Hercegovine u Novi Pazar.

Delagacija BNV-a u kojoj su, osim predsjednice Curić, bili Mirza Hajdinović i Esma Brunčević, informirala je predsjedavajućeg Džaferovića o aktivnostima koje poduzimaju na zaštiti ustavnih prava Bošnjaka, kao i na očuvanju i afirmaciji njihovog identiteta.

Predsjedavajući Džaferović ponovio je svoju podršku radu Bošnjačkog nacionalnog vijeća, kao krovne organizacije koja okuplja i artikulira interese svih Bošnjaka u Sandžaku, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Pročitajte...