Džaferović se susreo s privrednicima Pakistana (VIDEO)

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović sastao se danas u Islamabadu s predstavnicima poslovne zajednice i privrednicima iz Pakistana, a delegaciju je predvodio Abdul Razak Dawood, savjetnik pakistanskog premijera Imrana Khana za trgovinu i investicije.

U delegaciji su bili predstavnici Federacije trgovinske i industrijske komore Pakistana, Federacije poslodavaca Pakistana, predstavnici privrednih komora gradova Sialkot i Faisalabad te privatni poduzetnici.

Na sastanku je razgovarano o unapređenju ekonomske saradnje između Bosne i Hercegovine i Pakistana.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović je naglasio posebnu važnost povećanja trgovinske razmjene između dvije zemlje.

Istaknuo je i značaj implementacije do sada potpisanih sporazuma iz ekonomske oblasti te važnost pripreme ostalih sporazuma koji će omogućiti intenzivniju ekonomsku saradnju.

Predsjedavajući Džaferović je izrazio zadovoljstvo jučerašnjim susretom s premijerom Pakistana Imranom Khanom s kojim je, kako je kazao razgovarao o konkretnim mogućnostima unapređenja ekonomske saradnje.

Bilo je riječi o mogućnostima da Bosna i Hercegovina između ostalog izvozi mlijeko u Pakistan, kao i o saradnji u elektroenergetskom sektoru, drvnoj industriji te drugim oblastima.

Na sastanku je bilo riječi o aktivnostima Zajedničke komisije o ekonomskim pitanjima koja će, kako je rečeno, zasjedati u Sarajevu u martu naredne godine, a naglašena je i važnost saradnje privrednih komora Bosne i Hercegovine i Pakistana.

Izražena je i obostrana spremnost za intenzivniju saradnju i snažan interes za povećanje trgovinske razmjene, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Pročitajte...