Džeko, Klepić i Pezer u konkurenciji za bh. sportistu godine

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Manifestacija Izbora sportiste godine Bosne i Hercegovine, koji organiziraju banjalučke “Nezavisne novine” i BHT-a, po 18. put će biti održana danas, 17. decembra u Sarajevu.

Odluka o najboljim sportistima BiH bit će potvrđena na posljednjoj sjednici Žirija, neposredno pred sam početak manifestacije.

Urednik sportske rubrike “Nezavisnih novina” Goran Karać danas je na pres-konferenciji kazao da tom manifestacijom žele da izraze podršku najboljim bh. sportistima.

– Pozvao bih sve sutra navečer da podržimo naše sportiste, neka to bude večer sporta i dobrih vibracija. Želimo da još jednom pozdravimo sportiste, da se svi zajedno prisjetimo njihovih ovogodišnjih rezultata, da im još jednom pošaljemo poruku da smo uz njih i da će tako biti i ubuduće – kazao je Korać.

Urednik sportskog programa BH Radija 1 i dopredsjednik žrija Adnan Ljubović izajvio je da je i ove godine žiri bio u respektabilnom sastavu u kojim su bivši sportisti, sportski radnici, predstavnici Olimpijskog komiteta BiH, Ministarstva civilnih poslova BiH te medija.

– Žiri je održao tri sjednice u Mostaru, Sarajevu i Banjoj Luci, a sutra na posljednjoj potvrdit će sve odluke koje su donesene na prehodnim sjednicama. Ova sportska godina nije obilježena pretjerano značajnim rezultatima i dostignućima naših sportista, tako da je bilo dosta teško izabrati najbolje u 12 kategorija. U pojedinim kategorijama i nije bilo nekih dilema. Ono što je bitno napomenuti sve odluke, kao i ranijih godina, donesene su konsenzusom članova žirija i nije bilo preglasavanja. Žiri je ove godine imao taj kapacitet da može kompetentno odlučuvati o najboljim. Nadam da smo došli do onih imena koja zaslužuju da budu nagrađena – kazao je Ljubović.

U glavnim kategorijama, za najboljeg sportistu BiH u konkurenciji su: nogometaš Edin Džeko, karatista Ivan Klepić i atletičar Mesud Pezer, a za najbolju sportistkinju košarkašica Marica Gajić, judašica Larisa Cerić i karatašica Ivona Ćavar.

U konkurenciji za ekipu godine su ostali: ženska košarkaška reprezentacija BiH, nogometna reprezentacija BiH i teniska Davis cup reprezetacija BiH, dok u kategoriji za najboljeg bh. trenera godine konkurišu: Branislav Crnogorac (judo), Robert Prosinečki (nogomet) i Blaž Slišković (nogomet).

- Advertisement -spot_img
Najnovije na portalu
Popularno