Edin Zejćirović otet i ubijen zbog žene jednog od osumnjičenih?

Osumnjičeni Suan Halilović, Suvad Djedović, Nihad Hukić i Samid Šabanović u pritvoru.

Videosnimak svirepog ubistva Edina Zejćirovića (30) iz Ratkovića kružio je u određenim krugovima u Brčkom, a javno je objavljen na društvenim mrežama, nakon čega je kod svih onih koji su ga odgledali zavladao šok i nevjerica.

Zločinci u pritvoru!

 

Horor scene

Suanu Haliloviću, Suvadu Djedoviću i Nihadu Hukiću određen je pritvor, a, kako saznajemo, tokom saslušanja u policiji jedan od njih je istražiteljima otkrio tačnu lokaciju gdje je tijelo bačeno.

Na snimku se čuje kako jedan odubica govori mladiću: “Ho’š kod žene moje, ha? Ho’š kod moje žene? Javio se ti njoj da vidiš treba li joj šta”…

Ove riječi koje je izgovorio jedan od ubica jasno ukazuju da bi motiv mogla biti bezobzirna osveta zbog ljubomore. Na ovom horor snimku također je prikazano maltretiranje te batinanje nesretnog mladića uz teške uvrede i psovke.

Četvrti učesnik u zvjerskom premlaćivanju i ubistvu Samid Šabanović, danas je uhapšen.

Zejćirović je posljednji kontakt s porodicom imao 17. novembra. Iako su postojale određene indicije da je ubijen, nadležni organi sve do 5. decembra nisu uspjeli ući u trag osumnjičenima.

Dijelili snimak

Nakon što je snimak objavljen na društvenim mrežama, u koordiniranoj akciji Policije Brčko Distrikta i Policijske uprave MUP-a TK uhapšeni su Halilović, Djedović i Hukić. Njima je Osnovni sud u Brčkom na osnovu prijedloga Tužilaštva odredio jednomjesečni pritvor.

Potresan status brata svirepo ubijenog Edina Zejćirovića: Ulazim na vrata kad tamo, na stolu, moj brato leži…

Na društvenim mrežama oglasio se Kenan Zejćirović, brat svirepo ubijenog mladića Edina Zejćirovića koji je u nedjelju sahranjen.

– Majka…Samo možeš reći da je to planina koju pomjeriti ne možeš, žena heroj. Koliko boli, patnje, tuge, sreće, veselja pređe preko nje, od začeća dijete prolazi kroz muke razne, donese dijete, nađe ovaj svijet, podižući ga isto tako kroz muke prolazi i odhrani ga. I tako dođu ljudi, pojave se i ubiju ga – napisao je, između ostalog, Zejćirović.

Najviše žali što ga nije vidio 17. novembra da ga izgrli i izljubi. Umjesto toga prepoznao ga je u mrtvačnici.

– Stojim ja ispred, sve Boga molim da nije on. Sve mislim da je živ. Ulazim na vrata kad tamo na stolu moj brato leži. Lijep moj brato kao što je uvijek bio, crna kosa, crna brada, lijepo lice kao u manekena – napisao je zejćirović uz nadu da taj bol niko neće osjetiti na svojoj koži.

Zahvalio se svim ljudima koji su u ovim teškim danima bili uz njega i njegovu porodicu.

Podsjetimo, Edin Zejćirović je posljednji kontakt s porodicom imao 17. novembra. Iako su postojale određene indicije da je ubijen, nadležni organi sve do 5. decembra nisu uspjeli ući u trag osumnjičenima.

Nakon što je snimak brutalnog mučenja nesretnog mladića objavljen na društvenim mrežama, u koordiniranoj akciji Policije Brčko Distrikta i Policijske uprave MUP-a TK uhapšeni su Suan Halilović, Suvad Djedović, Nihad Hukić i Samid Šabanović.

Njima je Osnovni sud u Brčkom na osnovu prijedloga Tužilaštva odredio jednomjesečni pritvor.

Na Facebuku je pokrenuta i peticija Pravda za EDINA kojom građani traže kaznu za počinioce ovog zločina. Podršku možete dati na ovom linku:

https://www.facebook.com/Pravda-za-EDINA-107016180787062/

(RTVTK/AVAZ)

Pročitajte...