Epidemiološka situacija u BiH i dalje nepovoljna. U TK 96 novozaraženih osoba korona virusom.

Loša epidemiološka situacija u Bosni i Hercegovini se ne smiruje. U našoj zemlji u protekla 24 sata registrovan je i 31 smrtni ishod, podaci su entitetskih zavoda za javno zdravstvo. Tri smrtna slučaja zabilježena su i u Tuzlanskom kantonu te je registrovano 96 novozaraženih osoba korona virusom.

Na području TK u posljednja 24 sata registrovano je 96 novozaraženih osoba korona virusom, a testirano je 269 uzoraka. Najviše novozaraženih je na području Tuzle i to 50, zatim na području Lukavca 14, Doboj Istoka devet i Živinica sedam. U Gračanici i Srebreniku su zabilježena po četiri nova slučaja, u Gradačcu tri, Sapni dva, dok je u Banovićima, Kladnju i Teočaku zabilježen po jedan novi slučaj zaraze korona virusom. U posljednja 24 sata registrovana su i tri smrtna ishoda uzrokovana posljedicama zaraze korona virusom. Preminuli su muškarac iz Doboj Istoka (1952.), žena iz Kalesije (1956.) i žena iz Gradačca (1954.)

Trenutno su u Tuzlanskom kantonu aktivno zaražene 1.673 osobe, od čega je 109 osoba hospitalizovano, 12 je na respiratoru, a ostali su u kućnoj izolaciji. Novi slučajevi registrirani su u svim kantonima u Federaciji BiH. U Bosni i Hercegovini u posljednja 24 sata registrovan je 1.741 novi slučaj koronavirusa, a zabilježen je i 31 smrtni ishod.