Evakuirani migranti sa planine Plješevice zbrinuti u Domu zdravlja u Bihaću

– Pripadnici FUCZ-a su sa dva vozila sat poslije ponoći uspješno transportovali osam osoba sa lokacije Pršine uvale ispod Plješevice i to četiri migranta i četiri pripadnika Gorske službe spašavanja FBiH

SARAJEVO (AA) – Pripadnici Federalne uprava Civilne zaštite (FUCZ) evakuirali su do Bihaća migrante i pripadnike GSS Bihać koji su ih jučer pronašli na planini Plješevici, javlja Anadolu Agency (AA).

Pripadnici FUCZ-a su sa dva vozila sat poslije ponoći uspješno transportovali osam osoba sa lokacije Pršine uvale ispod Plješevice i to četiri migranta i četiri pripadnika Gorske službe spašavanja FBiH – stanice Bihać.

Pripadnici GSS-a su sinoć oko 19 sati, nakon cjelodnevne potrage, pronašli na planini Plješevici četvero migranata koji su zalutali na planinu.

U saopćenju Dvije osobe nisu željele da budu evakuisane te su ostale u šumskoj kućici do dolaska policije.

Evakuirani su u Bihaću predati radnicima Doma zdravlja koji su im pružili potrebnu medicinsku pomoć, jer su dva migranta bila sa promrzlinama opasnim po život, a druga dva pothlađena, ali ne i životno ugrožena.

Gorska služba spašavanja iz Bihaća od subote je u potrazi za migrantima na planini Plješevici, nakon što su dobili poziv od Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) da se grupa migranata nalazi negdje u planini. Prije ove grupe pripadnici Gorske službe spašavanja jučer su pronašli još 20 migranata i vratili ih u Bihać.

Pročitajte...