Facebook ima gotovo dvije milijarde korisnika: Zuckerberg planira nova zapošljavanja

Zarada kompanije Facebook skočila je u prva tri mjeseca ove godine paralelno s izvještajem koji govori da je broj mjesečnih korisnika gotovo dotakao broj od dvije milijarde, prenosi BBC.

Naime, broj korisnika koji se loguje na Facebook bar jednom mjesečno porastao je i sada iznosi 1,94 milijarde. Na dnevnoj bazi taj broj je 1,3 milijarde, saopćila je kompanija. Profit Facebooka je u prvom kvartalu ove godine iznosio 3 milijarde dolara, ali je moguće da će brzina rasta zarade početi usporavati.

Najveći udio rasta broja korisnika Facebooka dolazi van Evrope i Sjeverne Amerike što govori da se treći svijet sve više uključuje u globalnu društvenu mrežu.

Mark Zuckerberg je kazao da rast Facebooka znači dobijanje baze za proširenje njegove uloge u sfere zdravstva, TV-a i politike.

S druge strane, društvena mreža se našla na udaru kritika zbog načina kako tretira govor mržnje, zlostavljanje djece i prijetnje samoubistvom ili prijetnje narušavanjem svoga tijela ili zdravlja.

Zuckerberg je zbog toga saopćio kako će zaposliti dodatnih 3.000 osoba koje će se uključiti u moderiranje sadržaja na Facebooku.

Pročitajte...