FUDBAL: Italijanski klubovi nisu za nastavak Lige prvaka i Evropa lige

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Većina evropskih državnih liga je zaustavljena, a prekinuto je takmičenje i u Ligi prvaka i Ligi Evrope.

UEFA sada pokušava smisliti rješenje za završetak sezone, a jedna od ideja je bila da se preostale utakmice Lige prvaka i Lige Evrope, nakon što se takmičenja nastave, igraju vikendima.

Iz Italije, evropske zemlje u najtežoj situaciji zbog epidemije koronavirusa, stižu informacije da tamošnji klubovi nisu za ovakvu ideju.

UEFA i Asocijacija evropskih klubova su se složili da treba ukinuti restrikcije na igranje međunarodnih mečeva vikendom, ali se vjeruje da je većina klubova Serije A već upozorila da to neće prihvatiti i da će vikendom igrati samo utakmice domaćeg šampionata.

Podsjetimo, za sada se čelnici svih najjačih evropskih liga nadaju da će moći nastaviti s takmičenjima do početka maja. Takav je slučaj i sa Serijom A, pa je predsednik Italijanskog fudbalskog saveza Gabriele Gravina istakao da je ideja da se italijanski šampionat nastavi 2. ili 3. maja, ali će sve zavisiti od smirivanja epidemije koronavirusa.

UEFA je nakon sastanka u utorak istakla da bi sve državne lige trebale završiti do 30. juna, ipak nije usključeno i da se uđe u naredni mjesec.

 

- Advertisement -spot_img
Najnovije na portalu
Popularno