Fudbal: N/FS BiH bio domaćin razvojnom timu UEFA-e

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Iz NSBiH su saopštili da su imali izuzetnu čast da budu domaćini UEFA razvojnom timu (UEFA Grow Project Team), koji je u prostorijama krovne kuće bh. fudbala u Sarajevu održao radionice u vezi sa UEFA projektom pod nazivom „UEFA Grow – Football Federations of the future“.

Strategija razvoja nogometa obuhvatila je sve ključne tačke i stubove na kojima počiva jedna sportska organizacija. Teme koje su izazvale posebnu pažnju su bile: kvalitetno upravljanje i ljudski resursi, grassroots program i učešće u istom, razvojni put talenata i nacionalne selekcije, takmičenje i klubovi učesnici, infrastruktura i stadioni, imidž i brend, marketing i komunikacije, te prihodi i finansije.

Iz NSBiH istakli su da je bilo zadovoljstvo učestvovati u radu sa elitnim predstavnicima UEFA za određene oblasti, a u radionicama su učestvovali i predstavnici klubova m:tel Premijer lige BiH.

Sve teme, a naročito ona koja se tiče ženskog fudbala, protekle su u aktivnom učešću predstavnica SFK 2000 Sarajevo, koje su na taj način radu dale poseban pečat.

“Ovim putem se zahvaljujemo i svim drugim klubovima koji su učestvovali u radu, a posebnu zahvalnost dugujemo predstavnicima FK Sarajevo, FK Zeljezničar i FK Sloboda”, poručili su iz NSBiH.

Nakon ovih radionica, te online sastanaka koji će se kontinuirano nastaviti do kraja ove godine, UEFA razvojni tim će dostaviti prijedlog Strategije razvoja nogometa u BIH za period od 2022. do 2026. godine.

- Advertisement -spot_img
Najnovije na portalu
Popularno