Fudbaleri BiH odradili trening u Torinu

Fudbalski reprezentativci Bosne i Hercegovine sinoć su u Trening kampu omladinskih selekcija Juventusa, u mjestu Vinovo pokraj Torina, imali prvi trening po dolasku u Italiju, sa kojom će u utorak odigrati utakmicu četvrtog kola grupe ”J” kvalifikacija za EURO 2020.

Selektor Robert Prosinečki trening je zatvorio za javnost, odnosno samo predstavnici malobrojnih medija iz BiH mogli su prisustvovati, i to uvodnih 15 minuta prilikom zagrijavanja igrača.

Radili su u idealnim uslovima, a tokom uvodnog dijela treninga, gdje obično vlada opuštenija atmosfera, među igračima nacionalnog tima BiH, ovaj put, neskriveno vidljivo je bilo nezadovoljstvo uzrokovano očajnom igrom i porazom u Tampereu od Finske (0:2).

Ipak, među popularno zvanim ”zmajevima” preovladava mišljenje da će se ”uspjeti oporaviti i zbiti redove, te pokazati nesporni kvalitet protiv favorizovanih azura”.

Večeras u 19:15 na stadionu Juventusa biće održana službena press konferencija bh. tima pred utakmicu sa Italijom, a od 20:00 Zmajevi će odraditi službeni trening.

Utakmica četvrtog kola grupe ”J” kvalifikacija za EURO 2020 Italija – BiH igra se u utorak, 11. juna, na stadionu “Alianz Arena” u Torinu sa početkom u 20.45 sati.

Poslije tri odigrana kola Italija je prva na tabeli kvalifikacione grupe ”J” sa maksimalnih devet bodova. Slijede Finska sa šest, BiH i Grčka sa po četiri, Armenija tri, te Lihtenštajn bez bodova.