Futsal reprezentacija BiH u Zenici sa 7:1 pobijedila Švicarsku

Zenica, BiH - 29. januar 2019: Kvalifikacioni turnir za plasman na Svjetsko prvenstvo u futsalu, prvo kolo: BiH-Švicarska ( Haris Badzic - Anadolu Agency )
– Bosanskohercegovačka reprezentacija do prvog pogotka došla je u 5. minutu kada je loptu iza leđa golmana Švicarske, Noela Charriera poslao Nermin Kahvedžić

ZENICA (AA) – Futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine savladala je selekciju Švicarske u okviru prvog kola Grupe F preliminarne runde kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u futsalu 2020. godine, rezultatom 7:1, javlja Anadolu Agency (AA).

Bosanskohercegovačka reprezentacija do prvog pogotka došla je u 5. minutu kada je loptu iza leđa golmana Švicarske, Noela Charriera poslao Nermin Kahvedžić.

U 9. minutu Švicarci dolaze do poravnanja golom Evangelosa Marcoyannakisa. Drugi pogodak za BiH postiže ponovo Kahvedžić u 11. minutu susreta. Golom Josipa Boškovića u 17. minutu bh. futsal reprezentacija dolazi do prednosti od 3:1.

U prvom minutu drugog poluvremena, svojim trećim pogotkom na susretu, bh. reprezentacija povećala je svoju prednost na 4:1.

U 27. minutu susreta Bosna i Hercegovina povećala je svoju prednost golom golmana Stanislava Galića. U 31. minutu Bosna i Hercegovina dolazi do novog pogotka, ovaj put strijelac je bio Anel Radmilović. U 37. minutu za konačnih 7:1 pogađa Bilal Jelić.

Pored Bosne i Hercegovine, na turniru učestvuju Turska, Švicarska i Škotska.

Susret Turska – Škotska igra se večeras od 20 sati u Gradskoj areni “Husejin Smajlović” u Zenici.

Prema rasporedu, u srijedu će se u terminu od 17 sati sastati Švicarska – Turska te Bosna i Hercegovina – Škotska u 20 sati. U petak će se u 17 sati sastati Škotska – Švicarska te u 20 sati Bosna i Hercegovina – Turska.