Grupa “Blue Man” se sprema za veliki nastup u Istanbulu (FOTO/VIDEO)

– “Blue Man” održat će koncert u istanbulskoj dvorani Zorlu, a prvo gostovanje u Turskoj obogatili su i performansom na ulicama grada na Bosforu

ISTANBUL (AA) – Jedna od najneobičnijih muzičkih grupa današnjice “Blue Man“ sprema se za veliki koncert u Istanbulu, a mještani i turisti u toj turskoj metropoli s oduševljenjem su se drušili s popularnim triom obojenih glava, javlja Anadolu Agency (AA).

“Blue Man“ večeras će održati koncert u istanbulskoj dvorani Zorlu, a prvo gostovanje u Turskoj obogatili su i performansom na ulicama grada na Bosforu.

Grupu je daleke 1988. godine osnovao njujorški trojac Chris Wink, Matt Goldman i Phil Stanton.

U protekle tri decenije djelovanja grupa je često mijenjala muzičke izričaje, angažirala stotine perkusionista i nastupala pred više od 35 miliona ljudi u više od 20 država.

Zaštitni znak grupe su obojena lica, odakle i dolazi naziv “Blue Man“.

Chris Wink je izrazio zadovoljstvo prilikom da nastupe u Turskoj i publici obećao nesvakidašnji umjetnički performans.

“Uvjereni smo da sreća i radost koje propagira grupa ‘Blue Man’ može doprijeti do svakog čovjeka na svijetu”, poručio je Wink.

Režiser Davidu Russou snimio je za National Geographic Entertainment i film “Blue Man Group: Mind Blast”. Riječ je o grupi koja crpi inspiraciju iz najrazličitijih kulturnih naslijeđa u kombinaciji s tehnologijom i scenskim igrokazom koji zna imati i elemente komedije.

Pročitajte...