Hrvatska će promijeniti pravilnik o taksama

“Potpuno je jasno da će Hrvatska promijeniti svoj Pravilnik, nadamo se da će biti u skladu sa našim očekivanjima”, kaže za N1 ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BIH MIrko Šarović.

Ovo su rezultati intenzivnih i svakodnevnih telefonskih razgovora sa hrvatskim resornim ministrom Tomislavom Tolušićem, kaže Šarović.

Očekuje da bi sva usaglašavanja mogla završiti sutra, te da postoje nezvanične informacije da će do petka odluka i novi Pravilnik biti objavljene i u Sužbenim novinama Republike Hrvatske.

“Na njima je da promijene svoj Pravilnik, to nije u nadležnosti ministara regiona ali smo iskoristili priliku da razgovaramo i danas. Insistirali smo da ukoliko se Pravilnik mijenja on mora biti isti za hrvatske poljoprivrednike i za bh. poljoprivrednike. To smo i sa Briselom prodiskutovali”, kazao je Šarović i dodao:

“U Evropskoj komisiji su nam rekli da se oni neće baviti pitanjem visine cijene da je to u nadležnosti svake od zemalja, cjenovnici su različiti, ali insistira se na onome što sam ja rekao – na jedinstvenoj cijeni za treće zemlje i za sve unutar Hrvatske”.

Šarović očekuje da bi u petak Hrvatska mogla objaviti novi pravilnik.

Ukoliko se to desi i on bude u skladu sa razgovorima u ova dva dana, te u skladu sa zaključcima, postoji mogućnost zajedničkog saopštenja za javnost i konferenciije za medije.

Pročitajte...