Inzaghi i Lazio će nastaviti saradnju

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Simone Inzaghi će prema svemu sudeći produžiti ugovor sa Laziom. Inzaghiju ugovor ističe na kraju sezone i špekuliše se da će saradnja biti produžena. Lazio je još u igri za Ligu prvaka, a u timu vjeruje da će to i ostvariti na kraju. Nedavno su se pojavile informacije da bi u Lazio mogao doći Siniša Mihajlović, no to se vjerovatno neće desiti.

“Moramo na pozitivan način završiti sezonu. Dobro se sa slažem sa predsjednikom Lotitom, ne žurimo. On ima ličnih problema, a mi igramo utakmice svaka tri dana. Neće biti problema”, kazao je Inzaghi.

“Ponosan sam što sam trener ove ekipe. Želimo da završimo među četiri prvoplasirane ekipe”, dodao je on. Lazio je trenutno na šestom mjestu uz utakmicu manje.

Drugoplasirana Atalanta mu bježi tek pet bodova i jasno je da je sve otvoreno. Jučer je naslov prvaka u Italiji osigurao Inter. Nakon devet godina dominacije torinskog Juventusa, Nerazzurri su uspjeli četiri kola prije kraja ove sezone da osiguraju naslov prvaka i to nakon 11 godina čekanja. Do naslova je Inter stigao nakon što je Sassuolo remizirao sa Atalantom (1:1), te je na taj način postalo jasno da niko do kraja sezone ne može stići ekipu iz Milana koja je mogla početi sa slavljem.

Prva čestitka stigla je od bivšeg šampiona Juventusa koji je na Twitteru sportski priznao poraz ove sezone.

“Čestitke Interu na osvajanju titule prvaka Italije za sezonu 2020/2021”, poruka je iz Torina.

- Advertisement -spot_img
Najnovije na portalu
Popularno