Ispred UKC-a Tuzla postavljen trijažni šator: Sprječavanje ulaska virusa u zdravstveni sistem

Ključna svrha postavljenog trijažnog šatora je sprječavanje ulaska virusa u zdravstveni sistem. Po naredbi Kantonalnog štaba Civilne zaštite, Crveni križ Tuzlanskog kantona je sinoć ispred UKC-a Tuzla postavljen trijažni šator kroz koji će prolaziti svi pacijenti koji trebaju obaviti neku od zdravstvenih usluga na UKC-u. Time se smanjuje mogućnost da osobe koje su možda zaražene korona virusom dođu u kontakt sa ostalim pacijentima i medicinskim osobljem.
Prema preporukama Federalnog štaba civilne zaštite danas će na Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla biti izvršena i regulacija saobraćaja.
Podsjećamo, u Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla jučer su urađena testiranja kod deset pacijenata na zarazu koronavirusom. Testovi su urađeni za osam pacijenata sa područja Tuzlanskog kantona te za po jednu osobu iz Brčkog odnosno Orašja. Nakon obrade svi testovi su bili negativni na COVID-19, tako da na području Tuzlanskog kantona još uvijek nema oboljelih od koronavirusa. Do sada je u TK testirano više od 50 osoba i svi testovi su bili negativni. U Tuzlanskom kantonu se trenutno u kućnoj izolaciji nalazi preko 2862 osobe.