Italija: Trećeligaš izbačen iz takmičenja nakon poraza 0:20

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
– Svih sedam igrača Pro Piacenze koji su istrčali na teren u Cuneu bili su tinejdžeri, a predvodio ih je 18-godišnji kapiten Nicola Cirigliano, koji je imao i ulogu trenera

RIM (AA) – Italijanski trećeligaš Pro Piacenza izbačen je iz Serije C nakon što je u nedjelju na gostovanje kod Cunea došao sa svega sedam igrača i utakmicu izgubio rezultatom 0:20, prenosi Anadolu Agency (AA).

Svih sedam igrača koji su istrčali na teren u Cuneu bili su tinejdžeri, a predvodio ih je 18-godišnji kapiten Nicola Cirigliano, koji je imao i ulogu trenera. Prije utakmice ove nedjelje Piacenza je izgubila čak tri susreta za “zelenim stolom“ rezultatom 0:3.

Klub, koji se nalazi na dnu tabele grupe A Serije C nalazi se u ozbiljnim finansijskim problemima zbog čega nije isplatio primanja igračima, stručnom štabu i osoblju.

Lega Pro, tijelo koje upravlja Serijom C, u ponedjeljak je donio odluku da Pro Piacenzu diskvalifikuje iz takmičenja, jer neki igrači koji su nastupili protiv Cunea nisu bili registrovani. Susret protiv Cunea biće registrovan službenim rezultatom 3:0. Osim toga Pro Piacenza je kažnjena i novčano sa 20.000 eura.

U obrazloženju odluke kritkuje se neprihvatljivo ponašanje kluba, te utakmica u Cuneu karakteriše kao “farsa“ i “opasnost za ugled italijanskog fudbala“.

- Advertisement -spot_img
Najnovije na portalu
Popularno