Izbor sportiste TK za 2018. godinu, 21. decembra u Tuzli

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Predsjedništvo Sportskog saveza TK, na prijedlog Ministarstva za kulturu, sport i mlade TK, na svojoj prvoj sjednici donijelo je odluku da se ovogodišnja Manifestacija „Izbor sportiste Tuzlanskog kantona za 2018. godinu“ održi 21. decembra 2018. u BKC TK u Tuzli.

Sportski savez TK još prošle godine je uveo novinu u izbor najboljih sportista, te priznanja dodijelio u dvije ravnopravne grupe nagrađenih sportista iz pojedinačnih i ekipnih sportova, a ta praksa koja je naišla na odobravanje sportske javnosti bit će nastavljena i ove godine. Na taj način jednaku priliku za osvajanje priznanja će dobiti sportistkinje i sportisti koji se bave kolektivnim sportovima, čiji takmičari nemaju priliku  često učestvovati na internacionalnim prvenstvima ali koji imaju kvalitet da budu proglašeni najboljim. U sklopu manifestacije koja se održava 25. put tradicionalno će iz štampe će izaći i 11. broj sportskog magazina „Trijumf“, a manifestaciju će pratiti prigodan kulturno-zabavni program.

Izbor najboljih sportista Tuzlanskog kantona se održava pod pokroviteljstvom Vlade TK i uz veliku pomoć Ministarstva za kulturu, sport i mlade, te nekolicinu sponzora i prijatelja manifestacije.

Klubovi, savezi i druge sportske organizacije svoje prijedloga za kandidate trebaju dostaviti do 12. decembra 2018. godine u Sportski savez TK, UL. 2. oktobar br. 11. (zgrada DTV Partizan) svaki dan od 09:00 do 14:00 sati.

Sportski savez Tuzlanskog kantona/RTVTK

 

 

 

 

- Advertisement -spot_img
Najnovije na portalu
Popularno