JU “Naše dijete” Tuzla: Početak pedagoške godine počinje 1. septembra

Završen je upis djece u novu pedagošku 2021./2022. godinu u svih jedanaest vrtića obdaništa “Naše dijete” Tuzla. Kapaciteti su u cjelosti popunjeni. Uz poštivanje svih epidemioloških mjera sve je spremno da 1. septembra hiljadu sto pedeset mališana krene u novu predškolsku odgojno-obrazovnu avanturu. Kao i prethodnih godina, na konkurs za upis djece u obdanište “Naše dijete” Tuzla prijavio se veliki broj roditelja. Na žalost, prema riječima, Alme Polić, rukovodioca Pedagoške službe u obdaništu “Naše dijete” Tuzla, mjesta za sve nije bilo. U potpunosti su popunjeni kapaciteti svih vrtićkih odjeljenja, a upisano je hiljadu sto pedeset mališana.
“Nada novim roditeljima koji dolaze prvi put u vrtić je to da će sigurno kao i prethodnih godina biti one dječićice koja će iz određenih razloga , da li zbog toga što će roditelji patiti i biće im teško razdvojiti se, vjerovatno će doći do jednog manjeg odliva dječice iz pojedinih vrtića pa će se samim tim stvoriti uslovi za popunjavanje tih slobodnih kapaciteta djecom koja su trenutno na listi č[email protected], ka\e Alma Polić, rukovodilac Pedagoške službe u JU “Naše dijete” Tuzla.
Odnedavno je Obdanište “Naše dijete” Tuzla bogatije za još jednan vrtić u kojem će svoja predškolska znanja sticati mališani u četrdeset tri odgojne grupe.
“Konkurs je bio raspisan za dovoljan broj jasličke djece. Od ove godine u vrtću Snjeguljica imamo jedan vrtić koji smo uredili samo za djecu jasličkog uzrasta od šest mjeseci do dvije godine. To je jedna novina u ovoj pedagoškoj godini tako da smo broj odgojnih grupa za djecu jasličke dobi povećali za jedan. Do sada smo imali osam, a sada devet, navodi Polić.
U vrtićima se kontinuirano poštuju već ranije izdate higijensko-epidemiološke mjere.
“Odgajatelji rade sa maskom djeca su u vrtiću , radi se trijaža, mjeri se temperatura, imamo temperaturne liste i sve ostalo što su roditelji kako raniji korisnici tako i novi upoznati putem naše web stranice viber grupa”, ističe Polić.
Nova pedagoška godina zvanično počinje 1. septembra ove godine. Posljednje tehničke i druge organizacione pripreme privode se kraju. U fokusu je uređenje vrtića “Snjeguljica” kako bi roditelji čija će djeca boraviti u tom prostoru bili zadovoljni, ko što je to slučaj u svim drugim vrtičkim odjeljenjima, kaže Polić.

Pročitajte...