Julian Nagelsmann od naredne sezone trener Bayerna

Julian Nagelsmann i zvanično će od naredne sezone postati novi trener Bayerna, potvrdio je ovaj njemački klub na svojoj službenoj stranici. U zvaničnom saopćenju Bayerna se navodi da će Nagelsmann preuzeti ekipu od Hansija Flicka od 1. juna 2021. godine, a da je ugovor s njemačkim prvakom potpisao do 2026. godine.

Bayern je prethodno udovoljio zahtjevu trenera Hansija Flicka i sporazumno raskinuo ugovor s njim koji je prvobitno trebao trajati do 2023. godine.

“Julian Nagelsmann pripada novoj generaciji trenera, a unatoč svojoj mladosti, do sada je ostvario impresivnu karijeru i sigurni smo da ćemo s njim nastaviti velike uspjehe u posljedjih nekoliko godina”, rekao je predsjednik Herbert Hainer i nastavio:

“Želio bih se zahvaliti Hansiju Flicku u ime čitavog kluba, preuzeo je našu ekipu u teškoj fazi 2019. godine i zatim osvojio šest trofeja, a sedmi će osvojiti uskoro. Uvijek će imati mjesto u historiji našeg kluba i želmo mu sve najbolje.”

Također, Oliver Kahn rekao je da petogodišnji ugovor koji je Nagelsmann dobio pokazue koliko Bayern ozbiljno računa na ovog trenera i da vjeruje kako će on uspješno oblikovati sportsku budućnost kluba.

Nagelsmann je trenersku karijeru počeo 2016. godine u Hoffenheimu sa samo 28 godina, a od 2019. godine je na klupi Leipziga, s kojim ima važeći ugovor do ljeta 2023. godine.