Kladanj: Humanitarni bazar za pomoć Davoru Ilinčiću

Udruženje žena „Žena ženi“ iz Kladnja u ponedjeljka je održalo humanitarni bazar s ciljem prikupljanja pomoći za svog sugrađanina Davora Ilinčića, koji je teško obolio, i koji se nalazi na liječenju u Beču. Ukupni troškovi tri ciklusa hemoterapija iznose 11.385 eura. Za njihovo prikupljanje Davoru treba pomoć dobrih ljudi, a njegovi Kladnjaci odlučili su priskočiti u pomoć.

Novinarka: Devleta Brkić

Davor Ilinčić, suprug i otac trogodišnjeg sina obolio je od rijetkog tumora. Davor je rođen u Kladnju, a zajedno sa suprugom Samrom i sinčićem živi u Sarajevu. Trenutno se nalazi na liječenju u Beču, a kako bi pokrio troškove tri ciklusa hemoterapija potrebno mu je oko 12 hiljada eura. Kako bi mu pomogli da prikupi potrebna sredstva iz Udruženja žena „Žena ženi“ Kladanj priredili su humanitarni bazar.

– Naše žene su napravile svoje proizvode, kolače, pite i ostale domaće proizvode koje mi danas prodajemo i sav prihod ide za liječenje našeg Davora. Želimo da ozdravi, da nam se vrati. Svaki život je vrijedan i upravo za to smo se potrudili da organizujemo sve ovo. Davor je u Austriji, prima terapije, i mi želimo da nam se što prije vrati. Ako bude potrebno mi ćemo opet praviti ovakve akcije kako bi pomogli Davoru, i svakom sugrađaninu. Prošle sedmice je bila humanitarna akcija AM SDA Kladanj, i evo za sedam dana ponovo je akcija danas ovdje. Mi znamo da naši ljudi nisu toliko bogati, ali su humani, kazala nam je Nevzeta Habibović, iz Udruženja žena “Žena ženi” Kladanj.

Hadžiru Hodžić zatekli smo dok je kupovala kolače. Kaže nam da cijeli Kladanj treba da pomogne Davoru, kako bi i on imao šansu da gleda svog sina kako odrasta.

– Narod treba da se iskupi, da pruži pomoć. Ja sam rekla i svojoj djeci da pomognu, pomozite koliko možete. Nije žao na malo, već na nimalo, naglasila je.

Udruženje žena „Žena ženi“ Kladanj osnovano je prije godinu dana. Iako mlado, pokušava da uđe u društveni život Opštine Kladanj i na svoj način pomogne članicama, ali i sugrađanima.

– Nažalost, našem Davoru je potrebna pomoć, i mi na naš način pokušavamo da doprinesemo. Lijepa je priča, nije lijep povod. Nadamo se da ćemo pomoći, i da će on sljedeći put biti sa nama, istakla je Dragana Čaušević, iz UO Udruženja žena “Žena ženi”.

Odziv građana za pomoć ovom mladom ocu i mužu bio je zaista veliki. Kladnjaci su još jednom pokazali da imaju veliko srce, i da su uvijek spremni da se iz ovog mjesta smještenog u podnožju planine Konjuh pišu pozitivne, ljudske priče.

(RTVTK)

Pročitajte...