Komemoracija i posljednji ispraćaj kolege Emira Smajića

Uposlenici RTV TK oprostili su se danas od iznenadno preminulog kolege Emira Smajića Pireta. Pire nas je napustio u 61. godini života. Do posljednjeg dana profesionalno je obavljao snimateljske zadatke. Na komemoraciji upriličenoj u RTV TK kojoj su prisustvovali i članovi porodice, rodbina i prijatelji o Piretu kao kolegi, ali i čovjeku govorili su njegove kolege i predstavnici menadžmenta.

Kolega Emir Smajić Pire preminuo je iznenada u subotu, 16. oktobra u 61 godini. Porodicu, kolege, prijatelje i sve one koji su ga poznavali duboko je potresla ova vijest. Rođen je 5. avgusta 1961. godine u Tuzli, gdje je završio Srednju mašinsku školu. Studij za kameru završio je u Beogradu. Već u prvim godinama razvoja priključio se Radio-televiziji Tuzlanskog kantona. Do posljednjeg dana života profesionalno i sa velikom ljubavlju je obavljao snimateljski posao.

Pire je iznad svega bio dobar čovjeke, posvećen sin, otac, muž, brat i izuzetan kolega. Uvijek spreman za razgovor i šalu. Oko sebe je širio pozitivnu energiju. Osim ljubavi prema kameri njegov život obilježili su i strast prema motorima, muzici, fotografiji, biciklizmu, skijanju.

Naš Pire nedostajaće mnogima. Naravno, najviše svojoj porodici – sinovima, supruzi, majci,bratu, koje je toliko volio i o kojima je s toliko pažnje govorio. I ovim putem upućujemo im riječi najdubljeg saosjećanja. Posljednji ispraćaj Emira Smajića obavljen je ispred Komemorativnog centra u Tuzli. Dženaza je klanjana ispred Džindijske džamije, a ukop obavljen na Gradskom groblju Trnovac.

 

Pročitajte...