34 C
Tuzla,BA
Utorak, 27 Jula, 2021
Naslovna TELEVIZIJA Informativni program Komšić i Džaferović u Sarajevu i Podveležju na obilježavanju Dana nezavisnosti BiH

Komšić i Džaferović u Sarajevu i Podveležju na obilježavanju Dana nezavisnosti BiH

Članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić i Šefik Džaferović u povodu 1. marta, Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, položit će danas cvijeće na spomen lokacijama u Sarajevu.

Komšić i Džaferović položit će cvijeće na mezarju Kovači, Spomen-obilježju Vječna vatra, Spomen-obilježju ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva 1992.-1995., Spomen-obilježju ubijenim policajcima u Velikom parku te Spomen-parku Vraca.

Članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić i Šefik Džaferović prisustvovat će danas u Mostaru-Podveležju svečanom ceremonijalu obilježavanja završetka radova na izgradnji Vjetroelektrane “Podveležje 1”.

Komšić i Džaferović večeras će prisustvovati svečanoj akademiji u povodu Dana nezavisnosti BiH, koja će biti održana u Narodnom pozorištu u Sarajevu.

Ova svečana akademija koju organizira Fondacija “Alija Izetbegović” održava se pod pokroviteljstvom člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića, koji će se i obratiti prisutnima, najavljeno je iz Predsjedništva BiH.