25 C
Tuzla,BA
Ponedjeljak, 27 Septembra, 2021
Naslovna Izdvojeno Košarka: Ruski bek Lobarev pojačao Slobodu

Košarka: Ruski bek Lobarev pojačao Slobodu

U OKK “Sloboda” Tuzla počinju slagati ekipu za predstojeću sezonu, a među prvim pojačanjima na spisku trenera Nedima Džemića nalazi se Pavel Lobarev. Ruski bek visok je 191 cm i pokriva pozicije jedan i dva. Lobarev je već nastupao u Prvenstvu BiH prošle sezone kada je nosio dres Mladosti iz Mrkonjić Grada.

Osim Mladosti, ovaj 24-godišnjak prethodnih sezona nastupao je za nekoliko ekipa u Srbiji (Zlatibor, Subotica i Vojvodina), a vrijedi istaći da je svoju košarkašku karijeru počeo u Khimkiju gdje je igrao za sve mlađe kategorije kluba. Lobarev je također zabilježio nastupe za U18 i U20 reprezentaciju Rusije.

Novi igrač Slobode nije krio oduševljenje nakon što je sve dogovorio sa Klubom. Trenutno se nalazi u Rusiji gdje se priprema za novu sezonu. “Odluka o dolasku u Slobodu bila je vrlo jednostavna. Menadžer mi je rekao da je trener Džemić zainteresovan i ostalo je bilo samo dogovoriti detalje. Očekivanja za novu sezonu su velika, ali trebamo ići korak po korak i dobro se spremiti. Kada su u pitanju moja lična očekivanja, nadam se da ću dati sve od sebe za klub i trenera i tako pokazati svoju najbolju igru. Osjećam se odlično, cijelo ljeto se spremam kod kuće u Rusiji i vrlo sam uzbuđen povodom dolaska u Tuzlu. Čuo sam da je Tuzla košarkaški grad s odličnim navijačima i radujem se tome”, izjavio je Lobarev.

Lobarev je potpisao ugovor sa Klubom na period od jedne godine, a ekipi će se priključiti na početku priprema.