Košarka: Sutra u Rigi BiH – Grčka

TUZLA, Bosna i Hercegovina - 24. februar 2020.: Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u tuzlanskoj dvorani Mejdan u drugom kolu grupe “H“ kvalifikacija za “Eurobasket 2021“ igra protiv selekcije Grčke. ( Ahmed Besic - Anadolu Agency )

Muška košarkaška reprezentacija BiH nalazi se u Rigi gdje će odigrati posljednje dvije utakmice u okviru H grupe kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Prvi susret naši košarkaši igraju sutra u 15 sati i 30 minuta protiv Grčke.

Selektor Vedran Bosnić ne može računati na veliki broj igrača, a dobra je vijest da nema većih zdravstvenih problema sa preostalih 12 košarkaša koje ima na raspolaganju. I Grčka je oslabljena ali će i jedni i drugi igrati bez pritiska jer su obje selekcije već obezbjedile plasman na Eurobasket. U suštini susret ima prestižni karakter jer će bolji iz ovog duela najvjerovatnije osvojiti prvo mjesto u grupi. U prvom meču ovih reprezentacija koji je odigran još prije godinu dana u tuzlanskom Mejdanu kada su selekcije bile u mnogo boljim sastavima slavila je Grčka sa 70:65.

Nakon meča sa Grcima reprezentaciju BiH u ponedjeljak očekuje još posljednja utakmica ovog ciklusa kvalifikacija protiv Bugarske.