Večeras svi u Mejdan: Reprezentacija BiH spremna dočekuje Grčku

Selektor i direktor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Vedran Bosnić i Samir Avdić nadaju se pobjedi protiv Grčke u ponedjeljak u tuzlanskom Mejdanu.

“Tuzlanska publika voli i zna košarku. Toliko puta smo se ovdje radovali kao reprezentacija BiH. Nadam se da će sve proći u najboljem redu i da će reprezentacija BiH ponovo slaviti”, izjavio je Avdić.

Selektor Bosnić je rekao da Grčka ima dosta kvalitetnih igrača s međunarodnim iskustvom, koji su prošli mnogo teških utakmica.

“Mi ih respektujemo, ali isto tako respektujemo sebe i idemo s našim stavom kako smo išli i u prvu utakmicu (pobjeda protiv Latvije u prvom kolu). Znači da idemo da pobijedimo utakmicu u ponedeljak”, rekao je Bosnić.

Dodao je da Grci ipak imaju prednost, jer su kvalitetni igrači koji se lako prilagođavaju protivniku.

“Njih krasi jedna statička košarka pet na pet. Imaćemo drugačiju utakmicu nego što smo imali u Latviji. Mi njih moramo napasti i biti mnogo agresivniji i mnogo više trčati od njih da nadoknadimo taj kvalitet koji oni imaju, a mi nemamo u tolikoj mjeri. Tako da će to biti fizička utakmica s dosta fokusa i da napravimo što manje grešaka da njima ne damo na samopouzdanju”, rekao je Bosnić.

Podsjetio je da su pun Mejdan i zajedništvo ekipe i stručnog štaba prednost bh. selekcije.

“Ta atmosfera je naša prednost i moramo da je iskoristimo i da damo svi svoju energiju i da poginemo tamo ako treba”, poručio je na kraju selektor Bosnić.

Reprezentacija BiH je u prvom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u grupi H savladala Latviju rezultatom 62:61, dok su Grci pobijedili Bugare rezultatom 73:63.

Utakmica BiH – Grčka se igra u ponedjeljak u dvorani Mejdan u Tuzli s početkom u 20 sati.