Košarkaši Slobode večeras igraju s Bosnom Royal

Košarkaši Slobode večeras će u Mejdanu odigrati četvrtu pripremnu utakmicu, a protivnik je Bosna Royal (19.30).

Tuzlaci se pripremaju za prvi kvalifikacioni turnir za Drugu ABA ligu (OKK Sloboda, Široki, Mladost Mrkonjić Grad), ali deset dana prije starta turnira još se ne zna gdje će se i da li će se uopće igrati.

U tuzlanskom klubu pripremaju se kao da će turnira biti. Do sada su odigrali tri pripremne utakmice. U Vukovaru su pobijedili ekipu Borova 102:74, istog su protivnika savladali u Tuzli 102:73, potom u Mejdanu viceprvaka Danske ekipu Horsensa rezultatom 74:72.

– Počeli smo s pripremama 14. augusta, s tim što na startu nije bilo igrača koji su imali reprezentativne obaveze. Neki su došli s povredama, tako da nisam najzadovoljniji realizacijom prvobitnog plana rada – kaže za Fenu trener Slobode Velimir Gašić.

Ipak, ističe da je veoma zadovoljan angažmanom igrača na treninzima i na pripremnim utakmicama.

– Rade veoma kvalitetno, s dosta motivacije. Pripremne utakmice su dobra prilika da vidimo trenutne mogućnosti, kako timske tako i individuale, te da u igri otklanjamo uočene nedostatke – naglasio je Gašić.

Tuzlaci će glavnu provjeru imati na 13. memorijalnom turniru „Mirza Delibašić“  u Sarajevu, 9. i 10. septembra, gdje će osim Bosne Royal sudjelovati još Budućnost iz Podgorice i Krka Telekom iz Novog Mesta.

Turnir će otvoriti upravo OKK Sloboda i Budućnost, stalni učesnik ABA lige.

Za Tuzlake će to biti i „generalka“ za turnir protiv Širokog i Mladosti, koji je planiran za 15. do 17. septembra.

Pobjednik s tog turnira igrat će od 27. do 29. septembra turnir u Laktašima s ekipama Primorske, Vršca i Sutjeske, a dva prvoplasirana tima popunit će preostala dva mjesta u Drugoj ABA ligi.

(RTVTK/FENA) H.D.

Pročitajte...