KPK Tuzla: Prezentacija za dodjelu grant sredstava “Challenge fond za inovativne poslovne ideje”

Kantonalna privredna komora Tuzla i Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA organizovala je prezentaciju 4. poziva za dodjelu grant sredstava “Challenge fond za inovativne poslovne ideje” za privrednika sa područja Tuzlanskog kantona. Iznos sredstava u okviru četvrtog poziva je 800.000 eura, a maksimalan iznos grant sredstava iz Challenge fonda je 30.000 eura. Privredni subjekti iz Bosne i Hercegovine i Švedske sa inovativnim poslovnim idejama, pponovo imaju priliku dobiti bespovratna sredstva iz Challenge fonda.

Za potencijalne korisnike iz kategorije startup-a, koji su registrovani najmanje 6 mjeseci, a najduže dvije godine, predviđen je maksimalni iznos granta od 10.000 eura. Privredni subjekati do 250 zaposlenih, koji obavljaju djelatnost duže od dvije godine, mogu dobiti  maksimalno do 30.000 eura.

Aplikanti moraju obezbijediti i minimalno vlastito učešće od 50% ukupne vrijednosti predloženog projekta. Period implementacije projekta ne može trajati duže od 12 mjeseci.Rok za podnošenje aplikacija je 16. juli 2019. godine. Prijave na ovaj poziv isključivo moraju biti podnesene u elektronskoj formi u skladu s uputstvima koja se nalaze u dokumentu Smjernice/Vodič za aplikante, koji se može preuzeti na www.c2c.ba.

Pročitajte...