Krivokapić: Vlada već pripremila izmjene Zakona o slobodi vjeroispovijesti

– Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić je rekao da Crna Gora neće postati srpska država već nezavisna

PODGORICA (AA)- Novoizabrani crnogorski premijer Zdravko Krivokapić kazao je da je Vlada već pripremila izmjene Zakona o slobodi vjeroispovijesti, javlja Anadolu Agency (AA).

On je novinarima nakon izbora Vlade kazao da će to biti njen prvi konkretni korak.

“Izmjene smo već pripremili i to će nam biti prvi korak. Naš jedini cilj je da vas ne razočaramo. Osnovni element je očekivanje i realizacija, nismo željeli da dajemo obećanja jer podaci koje imamo nisu tačni. Prve nedelje imaćemo intenzivne razgovore sa svim ambasadorima, a vidjećemo da li ćemo putovati u Brisel ili ovdje se telekonferencijom sastati “, kazao je Krivokapić.

On je rekao da očekuje da nova Vlada traje četiri godine. Istakao je da će rezultati biti jedino mjerilo Vlade.

“Rezultati rada su jedino mjerilo kojeg sam se držao čitavog života. To će biti moto ove Vlade, makar joj proricali i 200 dana. Nema toga koji može napraviti rezultat za 200 dana. Organizacione promjene su takvog karaktera da traže u svim situacijama najmanje tri mjeseca rada”, rekao je Krivokapić.

Kazao je da su oni Vlada kojoj je zamjereno i prije nego što je učinjeno išta. On je rekao da Crna Gora neće postati srpska država već nezavisna.

“Dajte takvu Crnu Goru da ostavimo našim potomcima, ako to ne budemo i radili svaki dan molim pozovite svakog ministra koji ne dođe na posao u sedam i ode prije 15 sati. Rad je mjera našeg života”, kazao je Krivokapić.

Krivokapić je, komentarišući protjerivanje ambasadora Vladimira Bozovića, da žali što se to desilo.

“Radićemo sve po procedurama. Znam da nam ne trebaju problemi, ako znamo ko smo i imamo integritet”, rekao je Krivokapić.

Pročitajte...