“Kući dobrih tonova” dodijeljena Nagrada za međukulturalno dostignuće 2018.

Kući dobrih tonova iz Srebrenice je dodijeljena Nagrada za međukulturalno dostignuće 2018. Saveznog ministarstva za Evropu, integraciju i spoljne poslove Republike Austrije, koju je osvojila u junu za uspješne projekte koji su usmjereni na rješenje u oblasti interkulturalnog dijaloga, kako u Austriji, tako i na globalnom nivou.

Direktorica Austrijskog kulturnog foruma Sarajevo Sabine Kernthaller kaže da je raduje saradnja na kulturnim projektima u Bosni i Hercegovini kao i projekti iz oblasti obrazovanja.

– Uvjerena sam da ovaj projekat znatno doprinosi interkulturalnom dijalogu, iz kojeg se stvaraju prijateljstva između djece i postaje trajna veze za budućnost – kazala je Kernthaller.

Umjetnički direktor “Kuće dobrih tonova” Srebrenica Ismar Porić ističe da je ponosan na djecu i tim Kuće dobrih tonova, a posebno se raduje što se glas djece iz Srebrenice daleko čuje.

– Ovo je velika čast za nas, što se naš glas daleko čuje i što se napokon naša škola prepoznata na globalnom nivou nakon svih naših uspjeha – kazao je Porić.

On je danas najavio koncert 13. novembra u dvorani “Vatroslav Lisinski” u Zagrebu na kojem će nastupiti hor iz Srebrenice kao i djeca Hrvatske i Srbije.

Pročitajte...