Luka Dončić finansirao obnovu košarkaških terena na kojima je igrao kao dijete

Luka Dončić ljeto nakon Olimpijskih igara u Tokiju, na kojima je vodio Sloveniju do četvrtog mjesta, provodi kod kuće. Iako je neko vrijeme ljetovao u Hrvatskoj, s bazom na Krku, Dončić je većinu vremena u Ljubljani, gdje je prošlog mjeseca došlo kompletno rukovodstvo njegovih Dallas Mavericksa kako bi Luka potpisao novi petogodišnji ugovor vrijedan 207 miliona dolara.

A sad je dio tog novca preusmjerio na obnovu košarkaških terena u Ljubljani na kojima je kao dijete stvarao podlogu da postane današnji superstar.

U taj je pothvat krenuo u saradnji s 2K Foundationom, filantropskom udruženjem kompanije 2K, koja proizvodi videoigre, a Dončić je na naslovnici njene nove košarkaške simulacije NBA 2K22. Ona pomaže raznim društvenim zajednicama ulažući u njihove lokalne programe, a Dončić je želio da djeca u Ljubljani imaju priliku igrati na terenima na kojima je on odrastao.

“Ovo je vrlo uzbudljiv dan za mene. Imam krasna sjećanja na odrastanje u Ljubljani, a ovo su tereni mog djetinjstva na kojima sam učio i vježbao. Čast mi je što mogu nešto dati natrag svog gradu i svojoj zemlji koji su mi toliko dali i koje volim. Uzbuđen sam zbog prilike da djeca igraju na istim terenima i ganjaju iste snove“, rekao je Dončić na otvaranju terena proteklog vikenda.