Mini golf : Tuzlanski dani Mini golfa -2020.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Manifestacija „Tuzlanski dani mini golfa -2020“ je druga po redu manifestacija koju organizuje Golf klub Tuzla, a koja ima za cilj popularizaciju i razvoj mini golfa kao sportske discipline na području grada Tuzla, te da podigne svijest u društvu o značaju golfa za razvoj zdravog i aktivnog stila života u prirodnom okruženju. Manifestaciju finansijski podržava Grad Tuzla.

U okviru manifestacije realizirati će se edukativno-promotivne i takmičarske aktivnosti iz oblasti golfa. Prvi dan manifestacije namijenjen je za mlade u okviru kojeg će se organizirati „Avanturistički mini golf turnir“. Drugi dan manifestacije je posvećen djeci s posebnim potrebama u okviru kojeg će se organizirati „Dječiji mini golf turnir“. Treći i četvrti dan manifestacije planirane su ulične edukacije građana o mini golfu i promocija mini golfa. Posljednji peti dan manifestacije je „Dan otvorenih vrata „Eko GOLF parka“.

Manifestacijom se nastoji uticati na osposobljavanje djece, mladih i odraslih za pravilan odabir zdravih životnih izbora i vrijednosti, te razvijati zdrav i aktivan životni stil koji će doprinijeti preveniranju nastanka mnogih socijalnih rizika kojima su danas posebno izloženi djeca i mladi.

Kako se golf igra u prirodnom okruženju u kojem je i smješten Eko GOLF park, organizacija ove manifestacije će uticati i na zdravlje djece, mladih i odraslih jer će provesti i po nekoliko sati u prirodi i na svježem i čistom zraku, bez gradske vreve i stresa. Takvo okrepljenje i povezivanje s prirodom, pozitivno će uticati na njihovo zdravlje i raspoloženje, te će kod ljudi graditi pozitivan odnos prema aktivnom životu i prirodi.

Poseban značaj ove manifestacije za Grad Tuzlu ogleda se u tome što će se njenom realizacijom doprinijeti većoj kvaliteti života građana i kvaliteti turističke ponude Grada Tuzla imajući u vidu da je ovaj sport veoma popularan u svijetu i da danas mini golf u Europi i razvijenom dijelu svijeta predstavlja standard kvaliteta turističke ponude. Pored toga ovom već tradicionalnom manifestacijom Grad Tuzla je postao prvi grad u BiH koji ima jednu ovakvu manifestaciju i izdvaja se od svih drugih gradova u BiH a i šire.

- Advertisement -spot_img
Najnovije na portalu
Popularno