Ministar Mićanović primio predstavnike prvaka BiH u futsalu “Salines Tuzla City”

Ministar za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona Srđan Mićanović sa savjetnikom za sport Lejlom Elezović primio je danas predstavnike Futsal kluba „Salines Tuzla City“ koji je ove godine osvojio titulu prvaka BiH.

Predsjednik Skupštine Kluba Boris Filipović te Radan Pavljašević i Željko Tomić ovom su prilikom predstavili planove za nastup u futsal UEFA Ligi prvaka čiji bi domaćin trebala biti Tuzla.

Ministar Mićanović čestitao je na uspjehu predstavnicima kluba koji je u relativno kratkom periodu, od 2013. godine, uspio doći do titule šampiona naše zemlje. „Podrška ovom, kao i svim sportovima koji postižu uspjehe neće izostati“, rekao je ministar naglasivši da je intencija Ministarstva na čijem je on čelu kao i Vlade Tuzlanskog kantona da raspodjela sredstava namijenjenih za sport bude poštenija i ravnomjernija te da oni koji postignu dobre rezultate mogu očekivati finansijsku i institucionalnu podršku.

Predstavnici Uprave kluba zahvalili su se na dosadašnjoj podršci naglasivši da im je u predstojećoj organizaciji takmičenja Lige prvaka neophodna podrška Vlade TK.

I pored ne tako velikih sredstava kojima resorno ministarstvo raspolaže za oblast sporta ministar Mićanović je kazao da će nastojati da u skladu sa ostvarenim rezultatom pomoć FC „Salines Tuzla City“ bude bolja nego do sada.

Pročitajte...