Ministar obrazovanja i nauke TK Elvis Baraković u OŠ „Tojšići“ osnovcima uručio besplatne udžbenike

Ministar obrazovanja i nauke TK Elvis Baraković nastavio je sa obilaskom škola u TK. Danas je posjetiti OŠ „Tojšići“ na području općine Kalesija gdje je učenicima od prvog do četvrtog razreda uručio besplatne udžbenke. Ovom prilikom ministar Baraković se sastao sa općinskim načelnikom Seadom Džafićem.

Delegacija kantonalnog Ministarstva za obrazovanje i nauku danas je posjetila i OŠ „Tojšići“ na području općine Kalesija. Vlada TK je ove godine izdvojila 700.000 KM za nabavku udžbenika. Grant od Federalnog ministarstva za udžbenike namijenjene učenicima šestih razreda iznosio je 93.000KM.

Ministar obrazovanja i nauke Elvis Baraković posjetio je do sada osnovne škole u Gradačcu i Gračanici. Prvog dana škole OŠ.” Pazar” kao i Katolički školski centar u Tuzli.  Udžbenici su danas podjeljeni osnovcma OŠ.”Tojšići”. Među učenicima je bio i načelnik općine Kalesija Sead Džafić.

OŠ “Tojšići” broji oko 625 učenika i dva  odjeljena prvih razreda. Danas su dobili i svoje prve udžbenike

Nastava u svim osnovnim i srednjim školama u TK će se odvijati prve dvije sedmice ove školske godine u normlanim okolnostima kao i prije pandemije korona virusa. Kasnije će se odlučivati hoće li ostati tako, u zavisnosti od epidemiološke situacije, kazao je ministar Baraković.

Pročitajte...