Ministar Podžić u sužbenoj posjeti Turskoj

Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Sifet Podžić i članovi delegacije Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH boravit će od 2. do 6. marta u službenoj posjeti Ministarstvu nacionalne odbrane Republike Turske.

Za službenu posjetu Republici Turskoj planiran je sastanak ministra Podžića i ministra nacionalne odbrane Republike Turske Hulusia Akara.

Ministar Podžić će, u i ime Vijeća ministara BiH, potpisati dokumente o vojno-finansijskoj pomoći koji su od važnosti za modernizaciju Oružanih snaga BiH. Kako se navodi u saopćenju za javnost, između ostalog, planirana je i posjeta delegacije MO i OS BiH Vojnoj akademiji kopnenih snaga u Ankari i Zrakoplovnoj vojnoj akademiji u Istanbulu na kojima se školuju i pohađaju obuku kadeti, podoficiri i oficiri Oružanih snaga BiH.

Osim ministra Podžića, u delegaciji MO i OS BiH bit će zamjenik načelnika ZŠ OS BiH za resurse generalmajor Gojko Knežević, pomoćnik ministra odbrane BiH za međunarodnu saradnju Zoran Šajinović, šef kabineta ministra odbrane Kemal Korjenić i vojni ataše BiH u Republici Turskoj brigadir Željko Drljača, navode iz Ureda za odnose s javnošću MO BiH.

Pročitajte...