Ministar Ramić u Banovićima: Potpisivanje sporazuma o izgradnji putne mreže u povratničkim naseljima

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić boraviće danas u službenoj posjeti općini Banovići, gdje je planirano potpisivanje sporazuma o izgradnji puteva u povratničkim naseljima.

Prilikom posjete planirano je da se sastane s načelnikom općine Begom Gutićem, gdje je planirano potpisivanje sporazuma o izgradnji putne infrastrukture u povratničkim naseljima koja povezuju općinu Banovići i općinu Lukavac. Potpisivanju sporazuma će prisustvovati i načelnik općine Lukavac Edin Delić.

Također, planirano je potpisivanje sporazuma o nastavku realizacije projekta CEB II – “Zatvaranje kolektivnih centara i alternativnih smještaja putem javnih stambenih rješenja” za izgradnju višestambenog objekta od 15 stambenih jedinica u općini Banovići.

Sa muftijom tuzlanskim Vahidom ef. Fazlovićem i predstavnicima Medžlisa Islamske zajednice Banovići će biti potpisan sporazum o udruživanju sredstava za izgradnju objetka za potrebe Medžlisa IZ-e Banovići, najavljeno je iz Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica.

 

Pročitajte...