Mirasad Hadžikadić: Ostavite Bosnu i Hercegovinu na miru!

Video poruka premijera Republike Makedonije Zorana Zaeva koju je prije nekoliko dana uputio građanima Bosne i Hercegovine, a koju su juče prenijeli mediji u Bosni i Hercegovini, predstavlja direktan napad na suverenitet Bosne i Hercegovine. Uticanje na ishod unutrašnjih pitanja i procesa Bosne i Hercegovine jednostavno nije, i ne smije biti, dozvoljeno bez direktnog poziva državnih organa Bosne i Hercegovine.

Ovo nije prvi put da stranke u Bosni i Hercegovini pozivaju države u regiji da podrže njihove parcijalne interese, bez obzira na to da li su oni u skladu sa voljom naroda ili ne. U svom obraćanju, premijer Zaev je suštinskisamo ponavljao predizborni slogan stranke koju navodno podržava i time pokazao površnost svoje podrške toj strancii njenom kandidatu za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Pozivanje i prihvatanje miješanja sa strane, od strane stranaka ili pojedinaca iz Bosne i Hercegovine, takođe je atak na Bosnu i Hercegovinu. Zar zaista želimo ljude koji to rade da dođu u poziciju da brane suverenitet i teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine i predstavljaju Bosnu i Hercegovinu u svijetu?

Mirsad Hadžikadić – Platforma za progres

Pročitajte...