m:tel Premijer liga BiH: U nedjelju gradski derbi Tuzla City – Sloboda

U okviru 9.kola fudbalske m:tel Premijer lige BiH u nedjelju će se na Tušnju od 18 sati odigrati gradski derbi Tuzla City – Sloboda. Pred ovaj susret održana je zajednička press-konferencija.

Šef stručnog štaba domaćina u ovom meču Tuzla City-ja Zlatan Nalić je rekao da je ovo prije svega takmičarska utakmica u kojoj želi osvojiti sva tri boda, dok je njegov igrač i debitant u tuzlanskim derbijima Nemanja Nikolić dodao da očekuje pobjedu:

“Derbi znači ustvari da su sve opcije moguće. Derbiji zbog toga i jesu specifični iz razloga što su sve karte otvorene, svi se poznaju individualno, svi se znaju timski. Za mene je to jedna takmičarska, prvenstveno utakmica za bodove i kao takvoj joj pristupam. Naravno, da ima neko veće značenje s obzirom da je to gradski derbi, međutim, prevenstveno utakmica za bodove i koja je jedan segmenat našeg puta prema krajnjem cilju a to je da pokušamo da dođemo do vrha tabele”, rekao je Nalić.

Nikolić je dodao: “Drago mi je što ću biti dio jednog ovakvog derbija. sigurno da derbi pobuđuje te neke posebne emocije i to se osjeća među igračima i naravno ja očekujem nam te dodatne emocije pomognu. Naravno da želimo da osvojimo tri boda, to je u opisu našeg posla i to je dnk ovog kluba i želimo da damo maksimum i da pokažemo da smo bolji od ekipe Slobode.

Optimisti su i u FK Sloboda. Šef stručnog štaba Gradimir Crnogorac i kapiten Amar Beganović najavljuju prije svega maksimalan angažman svih igrača i ukoliko ponove igru kao u prethodnim utakmicama sigurni su da mogu do bodova.

“Znamo sigurno da nas očekuje veoma teška utakmica. Dobro smo ih skautirali. Znamo da je to jedna veoma dobra ekipa koja ima visoke ambicije u ovoj sezoni. Međutim, kao što sami znate mi imamo jednu zaista mladu i poletnu ekipu koja može svakome da se suprotstavi i tako će biti i u nedjelju. Svi su igrači spremni i sigurno je da će dati maksimum kao što je to bilo i u prethodnim utakmicama. Igramo svoju igru. Mislimo samo o sebi i nadam se da ćemo odigrati još jednu veoma dobru utakmicu, borbenu i da će na kraju rezultat biti u našu korist”, izjavio je Crnogorac, dok je Beganović dodao: “Tuzla City vjerovatno po budžetu i najplaćenija ekipa u Premijer ligi. Skup sjajnih individualaca. Dobro smo ih skautirali, znamo o kakvoj se ekipi radi. Međutim sad nema tu nekih velikih tajni. Mi smo ekipa koja je zaista mlada i koja radi u jednoj dobroj atmosferi kroz cijele pripreme i kroz cijelo prvenstvo. Iskreno nadam se da će u nedjelju presuditi borba i želja i da će rezultat biti u našu korist”.

Obje ekipe u tuzlanskom derbiju će biti kompletne.

U ostalim susretima 9. kola m:tel Premijer lige BiH sastaju se u subotu: Olimpik – Borac i Velež Radnik, u nedjelju će još igrati Široki Brijeg – Mladost, dok se u ponedjeljak sastaju Krupa – Zrinjski.

Odgođen je derbi Sarajevo – Željezničar.