Muftija tuzlanski obišao Covid bolnicu i Respiracijski centar UKC-a Tuzla

Muftija tuzlanski, Vahid ef. Fazlović posjetio je danas Univerzitetsko klinički centar Tuzla. Sa mendžmentom je razgovarano o izazovima sa kojima se suočava zdravstveni sistem u doba pandemije corona virusa, te o pomoći koja je ovoj ustanovi potrebna kako bi poboljšali zdravstvenu zaštitu građana.

Muftija tuzlanski, Vahid ef. Fazlović je u ime Islamske zajednice Bosne i Hercegovine podsjetio na važnost UKC-a Tuzla, posebno u vrijeme velikih izazova sa kojima se bore zdravstveni sistemi širom svijeta. Odao je zahvalnost svim zdravstvenim radnicima, te istaknuo da je ovo vrijeme u kojem moramo biti snažni, a za to nam je potrebno zajedništvo.

– Hoću da na ovaj način, ovom posjetom pokažem i povrdim ono na čemu jeste IZ bila i do sada, koliko moramo biti uz naše zdravstvo, podupirati da ga, kako bi zdravstveni sistem opstao uspravno i da obavio svoju misiju – istaknuo je
muftija Fazlović.

Direktor UKC-a Tuzla, Vahid Jusufović, podsjetio je na to da je Muftijstvo tuzlansko pomoglo rad UKC-a Tuzla na početku pandemije. Ukazao je i na važnost današnje posjete i moralne podrške u vrijeme kada je borba sa corona virusom na vrhuncu.

– Sigurno će ova posjeta ostaviti traga, kao jedan pozitivan primjer da i ostali segmenti društva obrate pažnju na zdravstvo – dodaje Jusufović.

Muftija tuzlanski je sa menadžmentom UKC-a obišao Covid bolnicu na Klinici za zarazne bolesti i Respiracijski centar UKC-a Tuzla. Sa ljekarima je razgovarano o poteškoćama sa kojima se svakodnevno suočavaju. Ljekari su danas poručili da hoće, mogu i daju sve od sebe da spasu ljudske živote, da se ne štede te da im je svaka pomoć dobro došla.

Pročitajte...