MUP TK: Novo radno vrijeme šalter sale

Zbog povećanog priliva zahtjeva za izdavanje ličnih dokumenata, u šalter sali MUP-a TK uvodi se rad u dvije smjene. Od ponedjeljka, radno vrijeme počinje u 7:30 i traje sve do 19 sati. Iz MUP-a napominju da će i dalje pratiti situaciju i u skladu sa njom poduzimati dalje mjere.

Zbog sezone godišnjih odmora, ali i zbog činjenice da usljed epidemiološke situacije izazvane COVIDOM 19 veliki broj građana nije pravovremeno zamijenio lične dokumente, povećan je broj zahtjeva za izdavanje ličnih dokumenata u Tuzlanskom kantonu.

Izudin Šarić, portparol MUP-a TK navodi: “Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona je donijelo Odluku  o radnom vremenu šalter sale, koje se po ovoj Odluci organizuje u dvije smjene tj. rad šalter sale počinje u 07,30 sati i traje do 19,00 sati”.

Cilj donošenja ovakve odluke je da se građanima Tuzlanskog kantona olakšaju procedure predaje zahtjeva za izdavanje ličnih dokumenata, uz napomenu da će se i dalje pratiti situacija i u skladu sa njom poduzimati dalje mjere. Iz MUP-a TK apeluju na građane da prije dolaska na šalter prikupe sve neophodne dokumente za čije se uslove detaljnije mogu informisati na stranici MUP-a.

Podsjećamo, u MUP-u TK su donijeli Odluku  o radnom vremenu šalter sale, koje se po ovoj Odluci organizuje u dvije smjene tj. rad šalter sale počinje u 07,30 sati i traje do 19,00 sati. Građani se mole za strpljenje i razumijevanje. Iz MUP-a apeluju da na vrijeme provjerite važnost svojih ličnih dokumenata i pravovremeno podnesete zahtjev za izdavanje novih.

Pročitajte...