Trećeg dana 49. međunarodnog sajma poljoprivrede i prehrambene industrije u Gradačcu dodijeljene su medalje za kvalitet izloženih proizvoda. Ocjenu kvaliteta je vršio Poljoprivredno-prehrambeni fakultet u Sarajevu. Zlatne medalje je uručio Ensar Mešanović, direktor “Sajma šljive 2022.”.
Među tri stotine izlagača 49. Sajma šljive u Gradačcu nalazi se i Turčin Muhamet Ugur kojem će njegova prva posjeta i sajasmko izlaganje ostati u najljepšem sjećanju. Njemu je pripala zlatna medalja za kvalitetno maslinovo ulje.
-Ugodno smo iznenađeni i počašćeni zlatnom medaljom. Mislim da ne treba da pričamo o sebi, a bitno je šta misle naši kupci. Ta zlatna medalja za kvalitetu dovoljno govori o tome kakvo je naše ulje i na kojem principu mi radimo Dnevno obrađujemo dvjesto tona maslina, a od toga dobijamo 80 tona ulja, istakao je Ugur.
Na sajam u Gradačac dolšla je i Gordana Stanišić iz susjedne Modriče. Ovoga puta predstavila se sokom od aronije. Njeno četvrto učešće i treća medalja i to zlatna potvrda su činjenice da se trud isplati.
Ocjenu kvaliteta propisanim metodama i prijedlog dodijele medalja za kvalitet izloženih proizvoda na ovogodišnjem Sajmu šljive dala je prof. dr. Nermina Spaho sa Poljoprivredno-prehrambenog fakulteta u Sarajevu.


