Najava događaja: Aktuelnosti i izazovi u pedagogiji i psihologiji

Društvo pedagoga i psihologa Tuzlanskog kantona organizuje Prvu naučno-stručnu konferenciju pedagoga i psihologa pod nazivom ‘’Aktuelnosti i izazovi u pedagogiji i psihologiji’’. Konferencija će se održati 26. marta 2020. godine u hotelu Mellain u Tuzli. Program konferencije obuhvata plenarna predavanja, poster prezentacije, simpozijume, promociju knjiga, okrugle stolove, radionice, izlaganja primjera pozitivne prakse i dr.

Ovim putem pozivamo naučnu i stručnu javnost, prije svega naše kolege, da nam se pridruže i daju svoj doprinos u radu ove Konferencije. Cilj nam je okupiti veliki broj stručnjaka iz oblasti pedagogije i psihologije, koji će aktualizirati probleme današnjeg društva, prezenzirati svoje naučno-istraživačke radove, prezentirati prikaze efikasnih tretmana i primjere pozitivnih praksi, kao i sve one koji će uzeti učešće i aktivno participirati u okruglim stolovima i radionicama. Pozivamo studente da budu dio Konferencije, tako što će pomoći u organizaciji i realizaciji navedenih sadržaja, te iskoristiti ovaj znanstveni skup kao izvrsnu priliku za lični razvoj, učenje i unapređenje kako svojih akademskih vještina tako i naše akedemske zajednice.

Obavještavamo javnost da je rok za dostavljanje sažetaka radova 25. februar 2020.godine, dok je rok za dostavljanje cjelovitih radova do početka konferencije, odnosno 26. mart 2020. godine. Prijave za učešće na konferenciji, kao i dostava rezimea (na jednom od jezika BHS govornog područja (bosanski, hrvatski ili srpski jezik) i na engleskom jeziku), vrši se preko elektronskog formulara. Formular, kao i detaljnije informacije o organizaciji i održavanju Konferencije, dostupan je na web-stranici Društva: https://pedagog-psiholog.ba.

Molimo Vas da u svojim programskim sadržajima i dnevnim objavama, izdvojite vrijeme za našu Najavu događaja i planiranu Konferenciju, kako bi blagovremeno informisali naučnu i stručnu javnost, ali i sve naše građane. Ovim putem obavještavamo urednike i novinare da se stavljamo na raspolaganje za određena gostovanja u programima uživo, kao i određenim emisijama koji tematiziraju problematiku današnjeg BH društva, probleme u odgoju i obrazovanju djece i mladih, razvojne teškoće, devijantnost u ponašanju i sl.

Pročitajte...