Najava promocije knjige ˝Teško da sam bio dijete˝ u Sarajevu

Nakon uspješne promocije u Tuzli, knjiga “Teško da sam bio dijete”, autora Amira Šečića, putuje i do čitatelja u Sarajevo. Promocija knjige privukla je veliku pažnju u Tuzli, a Amir se nada da će tako biti i u Sarajevu. Promocija će biti održana u ponedjeljak 22. januara u Domu Oružanih snaga BiH u 19 časova. Osim autora, o knjizi će govoriti i profesor Ismet Smajlović.

Na stranicama knjige je ispisan Amirov život, koji je uglavnom obilježen odrastanjem u Domu za djecu bez roditeljskog staranja u Tuzli. Dvadesetdvogodišnji Amir Šečić za razliku od većine svojih vršnjaka djetinjstvo nije mogao provesti u zagrljaju svoga oca Ibrahima koji je smrtno stradao u genocidu u Srebrenici u julu 1995. godine.
Vihor rata njegovu majku u poodmakloj trudnoći odveo je u Tuzlu gdje je Amira rodila, a svega tri dana nakon porođaja bebu je odlučila ostaviti u Univerzitetsko-kliničkom centru (UKC) u ovom gradu. Svoje djetinjstvo, a potom i tinejdžerske dane ovaj mladić koji hrabro korača kroz život proveo je u Domu za djecu bez roditeljskog staranja u Tuzli. Željan je ostao očevog zagrljaja, kojem je 22 godine kasnije posvetio knjigu pod nazivom “Teško da sam bio dijete”. Cijeli svoj život Amir je pretočio u ovo spisateljsko djelo koje teško da nekoga može ostaviti ravnodušnim.

Pročitajte...