Narednih dana u BiH umjereno oblačno i sunčano, temperature do 22 stepena

U Bosni će danas biti pretežno oblačno vrijeme, a tokom dana očekuje se postepeno razvedravanje. U Hercegovini će biti pretežno vedro. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjevernih smjerova, a u Hercegovini slaba do umjerena bura. Jutarnje temperature od 3 do 9, na jugu od 9 do 14, a dnevne od 12 do 18, na jugu od 17 do 22 stepena.

U Bosni će u četvrtak, 15. novembra jutro biti pretežno sunčano s maglom po kotlinama i uz riječne tokove. Tokom dana prolazan porast naoblake u centralnim, istočnim i sjevernim područjima Bosne.

U Hercegovini bit će pretežno vedro. U večernjim satima u Bosni novo naoblačenje, što u centralnim i istočnim područjima lokalno može usloviti slabu kišu. Jutarnje temperature od -1 do 5, na jugu od 6 do 10, a dnevne od 8 do 14, na jugu od 15 do 20 stepeni.

U većem dijelu Bosne će u petak, 16. novembra biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U ranim jutarnjim satima slaba kiša je moguća ponegdje u centralnim područjima Bosne.

U Hercegovini će biti pretežno vedro. Jutarnje temperature od -1 do 4, na jugu od 4 do 9, a dnevne od 5 do 11, na jugu od 12 do 16 stepeni.

U Bosni će u subotu, 17. novembra biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini će biti pretežno vedro, uz postepeno naoblačenje u večernjim satima. Jutarnje temperature od -2 do 3, na jugu od 3 do 8, a dnevne od 5 do 11, na jugu od 12 do 16 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidorometeorološkog zavoda BiH.

 

Stabilne vremenske prilike ugodno će djelovati na većinu populacije

Stabilne vremenske prilike ugodno će djelovati na većinu populacije.

U jutarnjim i večernjim satima neophodno je posvetiti više pažnje odijevanju, s obzirom da će biti hladno.

Tokom dana bit će ugodnije uz porast temperatura, saopćeno je iz Federalnog hidorometeorološkog zavoda BiH.