Nastavak sjednice Doma naroda Parlamenta Federacije BiH planiran za 6. juli

Dom naroda Parlamenta Federacije BiH nastavit će 6. jula ranije započetu 21. sjednicu ovog Doma nakon koje će se održati nova, 22. redovna sjednica Doma naroda.

Odlučio je to Kolegij Doma naroda na današnjem zasjedanju.

Raspravljajući o dinamici rada Doma naroda, Kolegij je zaključio kako je neophodno krajem jula održati još jednu sjednicu i na dnevni red, prije godišnjih odmora, staviti sve zakone koje je u parlamentarnu proceduru uputila Vlada Federacije BiH.

Sjednici Kolegija nazočila je i dopredsjednica Federacije BiH Melika Mahmutbegović. Ona je članovima Kolegija predstavila inicijativu o održavanju Okruglog stola na temu prava porodilja u Federaciji BiH.

Svjesna važnosti ovog pitanja, posebice u kontekstu potrebe izjednačavanja prava porodilja, predsjedateljica Doma naroda Parlamenta Federacije BiH Lidija Bradara kao i ostali članovi Kolegija istaknuli su kako će podržati inicijativu potpredsjednice Mahmutbegović te dati svoj doprinos organiziranju Okruglog stola koji bi se, prema najavama, trebao održati polovicom idućeg mjeseca, saopćeno je iz Doma naroda.

Pročitajte...