Nedjelja u Živinicama u znaku šaha

Šahovski klub Živinice u nedjelju u 12 sati organizuje svečano otvaranje “Otvorene škole šaha”, koja će se održati u gradskom parku na Mamutskom šahu.

Organizatori očekuju dolazak velikog broja mladih šahista iz nekoliko klubova sa našeg kantona kao i učenika osnovnih i srednjih škola.

Instruktor škole šaha bit će majstorski kandidat Alija Nurkić.

“U nedjelju će biti istinska promocija šaha u Gradu Živinice. Živinice su postale skoro grad i svi mi koji smo u sportu gledamo da damo svoj doprinos. Mamutski šah je izuzetno popularan i u Tuzli, i u Sarajevu, i u Banjaluci tako da mi želimo da u nedjelju to bude promocija istinskog šaha. Pozvali smo sve osnovne i srednje škole sa područja Grada Živinica, a na samom otvaranju dolaze nam polaznici škole šaha Sloboda Tuzla, Doboj Istok i mnogi drugi klubovi sa kantona. Svi žele da daju doprinos jer to je nešto novo. Moram se zahvaliti našem gradonačelniku dr. Samiru Kamenjakoviću koji je pokrovitelj Otvorene škole šaha”, rekao je između ostalog Nurkić.

Turnir će se održati pod pokroviteljstvom gradonačelnika Živinica Samira Kamenjakovića, a pored škole šaha na Mamutskom šahu, planiran je i brzopotezni turnir, pa će Živinice u nedjelju biti u znaku ove plemenite igre.