Nejra Imamović iz ŽOK Bosna Kalesija dobila poziv u kadetsku reprezentaciju BiH

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Na adresu ŽOK Bosna Kalesija, i mlade odbojkašice Nejre Imamović, stigao je dopis sa pozivom za mladu odbojkašicu za nastup za žensku kadetsku reprezentaciju BiH na Balkanskom prvenstvu.

Ženska kadetska reprezentacija će učestvovati na Balkanskom prvenstvu koje će se održati u Đakovici (Kosovo) u periodu od 18. do 22. jula 2018. godine, a selektor Erna Marevac će blagovremeno objaviti uži spisak odbojkašica koje će biti pozvane na pripreme.

Svakako da je ovo velika čast za mladu odbojkašicu, ali i kolektiv ŽOK Bosna Kalesija koji okuplja veliki broj mladih odbojkašica, od predpionirske selekcije do seniorske ekipe koja se takmiči u Superligi FBiH.

Zadovoljan pozivom je i Rašid Tubić, trener ŽOK Bosna Kalesija.

“Uvijek smo sretni kada neko iz našeg kolektiva dobije ovakav poziv. Nejra je to svakako zaslužila, i u ime kolektiva joj želim mnogo sreće u državnom dresu. Svakako da će to značiti i našoj ekipi za narednu sezonu, jer će ona svoje iskustvo prenijeti na svoje suigračice, a to je i odličan motiv mlađim odbojkašicama.
Mi smo trebali imati 3 imena na spisku. Pored Nejre su tu još dvije odbojkašice, Ajla Cakor, koja je nažalost otišla sa roditeljima van granica naše države, kao i još jedna igračica koja više nije u Kalesiji.
Svakako da Nejrin uspjeh može da bude odlična motivacija djevojčicama da se počnu baviti sportom, a svakako da preporučujem ŽOK Bosna Kalesija” – govori Rašid Tubić.

NKP.ba

- Advertisement -spot_img
Najnovije na portalu
Popularno