Neka vam svako jutro bude “Idealno jutro” uz TK radio…

Ako još spavaš, probudi se. Ako si tužan, nasmij se. Ako te neko osvaja i za ljubav moli, ti mu reci da postoji neko ko te već jako voli a to je “Idealno jutro” TK radija, naš jutarnji program, koji realiziramo svakog dana od ponedjeljka do nedjelje u terminu od sedam do devet sati. Prije nego se pozabavimo sadržajima jutarnjeg programa, koje svakodnevno pripremamo za vas, poštovani slušatelji TK radija, za sve ranoranioce od ponedjeljka do nedjelje emitujemo muzičku emisiju “Radio DJ”, u kojoj ponedjeljkom slušate sevdalinke, utorkom starogradske pjesme, srijedom “biranu” naradona muzika, četvrtkom domaću zabavnu, petkom ponovno sevdalinke, subotom evergrine nastale na prostoru bivše YU i nedjeljom svjetski poznate evergrine. Dobro je to zagrijavanje i jos bolji uvod u jutarnji program koji počinje u sedam sati.

Zanimljive informacije uz dobre vibracije,  možda na najbolji način opisuju jutarnji TK radija. Jutro počinjemo za svim informacijama koje su vam potrebne za prvu dnevnu, korisnu,dozu informacija, od aktuelnih sadržaja iz Tuzle i Tuzlanskog kantona, Bosne i Hercegovine, regiona a kada je to potrebno i svijeta. Detaljno se bavimo vremenskom prognozom s fokusom na Tuzlanski kanton, prognozom vremena za naredne dane. Za sve naše slušatelje, vozače, donosimo i presjek stanja na bosanskohercegovačkim cestama, graničnim prijelazima ali i praktičnim savjetima, gdje i na koji način izbjeći nepotrebne gužve, zakrčenja koje diktiraju sanacije puteva, saobraćajne nesreće i slično. Za sve naše slušatelje, posebno one kojima promjene vremenskih uvjeta stvaraju probleme, pripremamo i emitujemo i biometeorološke prilike.

Svako jutro u kontaktu smo i sa dežurnim u službama koje se brinu za našu sigurnost, zdravlje ali i ostale potrebe koje imamo svakodnevno. Kroz TK info vam donosimo aktelnosti iz MUPa Tuzlanskog kantona, Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, Profesionalne vatrogasne jedinice, vodovoda, komunalca, civilne zaštite, Međunarodnog aerodroma Tuzla..

Za sve vas koji ste zaduženi za dobru hranu, koju pripremate za sebe i svoje najmilije, zajedno sa našim sponzorima predlažemo vam šta da kuhate jer domaće je uvijek najbolje.  Iskorist ćemo ovu priliku i pozvati sve vas koji brinete o dobrom zalogaju da i vaše recepte i ideje podijelite sa nama. Dobro je došla svaka sugestija, savjet, kulinarski trik i slično pa nam pišite na mail adresu radio@rtvtk.ba ili nas kontaktirajte na broj telefona 035 – 320 – 020.

U osam i devet sati emitujemo i kratki pregled najvažnijih vijesti, sve upakovano u Flash TK.

Sve ove sadržaje prati dobra muzika kao i mnogobrojne korisne poruke naših poslovnih partnera.

Uz naš moto – jedan smiješak za doručak, puno smijeha za ručak, brdo veselja za večeru,  zahvaljujemo vam se na povjerenju!!!

TK radio mreža predajnika: 87.90, 90.00, 90.3, 91,8, 99.8 i 104.4 MHz
TK radio online: http://radio.rtvtk.ba/