N/FS BiH uložio žalbu FIFA-i

Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine (N/FS BiH) uputio je danas žalbu Svjetskoj fudbalskoj federaciji (FIFA) radi suspenzije stadiona “Bilino polje” u Zenici.

U Savezu se nadaju da će Apelaciona komisija FIFA-e pozitivno odgovoriti na žalbu, odnosno da će fudbalska reprezentacija BiH, ipak, utakmicu devetog kola grupe H kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo Rusija 2018 protiv Belgije igrati u Zenici 7. oktobra.

Inspektori FIFA-e i UEFA-e boravili su ove sedmice u Sarajevu, gdje su izvršili inspekciju stadiona “Asim Ferhatović Hase – Koševo” i “Grbavica”. U narednim danima očitovat će se o nedostacima i onome šta treba uraditi do oktobra, kako bi barem jedan od dva spomenuta stadiona u bh. prijestolnici ispunio privremene i minimalne uslove za odigravanje meča sa Belgijancima, naravno, ukoliko FIFA ne usvoji žalbu N/FS BiH.

Disciplinska komisija FIFA-e suspendovala je stadion “Bilino polje” u Zenici na jednu utakmicu, te kaznila N/FS BiH s 30.000 švicarskih franaka radi incidenata poslije kvalifikacionog meča BiH – Grčka (0:0), igranog 9. juna ove godine.

Pročitajte...