Nikola Pavljašević i Ema Mešković državni atletski pionirski prvaci za 2021.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

U Zenici je u subotu održano Državno prvenstvo za pionire na kome su takmičari Atletskog kluba Sloboda Tehnograd osvojili dvije zlatne i jednu srebrnu medalju. Prvak BiH za 2021. godinu postao je Nikola Pavljašević koji je pobijedio u trci na 1000 m, dok je u ženskoj konkurenciji titulu državne prvakinje za 2021 godinu osvojila Ema Mešković u trci na 300 m.

Srebrnu medalju osvojila je muška štafeta AK “Sloboda Tehnograd” 4×100 m u sastavu Emir Husagič, Kerim Halilović, Amer Bećirović i Nikola Pavljašević.

Ekipa AK “Sloboda-Tehnograd” u subotu je u Zenici imala i nekoliko cicibana koji redovno treniraju ali i pionire koji su ostvarili svoje najbolje rezultate (Vedad Suljkanović, Amar Bećirović, Kerim Halilović, Emir Husagić, Irmela Mujanović Ajna Nezirovac, Ena Bećirović, Ema Halilović, Semina Mujanović, Melina Husagić).

Danas će na “6 Medjunarodnom atletskom mitingu Novi Grad” u Sarajevu nastupiti Rusmir Malkočević u trci na 400 m pr, Hajrudim Vejzović, Omar Džanić i Benjamin Mijatović u trci na 100 m, Bakir Musić u trci na 400 m i skoku dalj, Adi Nurkanović u trci na 3000 m, Elma Hasanbašić u trci na 1500 m i Ema Mešković u trci na 400 m i skoku u dalj.

Na Prvenstvu Balkana za juniore u Istanbulu u subotu je nastupio člana AK „Sloboda Tehnograd“ Edhem Vikalo gdje je u trci na 100 m osvojio peto mjesto istrčavši svoj lični rekord u vremenu od 10:74 s. U polufinalnoj trci Vikalo je osvojio četvrto mjesto sa rezultatom 10:73 ali uz nedozvoljenu jačinu vjetra od 4,0 m/s. Edhem Vikalo će danas nastupiti u trci na 200 m.

U srijedu na Timsko prvenstvo Evrope na Cipar putuje atletska reprezentacija BiH u čijem sastavu su naši članovi Rusmir Malkočevič, Hajrudin Vejzović i Edhem Vikalo i trener Dževad Malkić, saopćeno je AK Sloboda Tehnograd.

- Advertisement -spot_img
Najnovije na portalu
Popularno