Nogomet: Juniori BiH otvaraju elitnu rundu kavalifikacija protiv Danske

Juniorska nogometna U-19 reprezentacija Bosne i Hercegovine će danas od 19 sati u Silkeborgu protiv domaće selekcije Danske odigrati susret prvog kola Grupe 7 elitne runde kvalifikacija za evropsko prvenstvo, koje će u julu ove godine biti održano u Finskoj.

Pored ove dvije ekipe na turniru, koji se igra od 21. do 27. marta, još učestvuju selekcije Austrije i Turske.

Napadač Nedim Hadžić smatra da ova generacija igrača ima kvalitet te da bh. tim spremno očekuje početak turnira.

– Ova generacija sigurno može napraviti iskorak u kvalifikacijama i otići na veliko takmičenje. Poštujemo svakog protivnika, ali i mi se pitamo nešto u ovoj skupini. Stručni štab je odradio dobar posao oko pripreme meča, analizirali smo svakog protivnika i nadamo se da ćemo sutra ostvariti dobar rezultat – kazao je Hadžić.

Defanzivac Amir Velić očekuje tešku utakmicu protiv kvalitetanog protivnika.

– Danska je fizički jaka ekipa s visokim igračima. Međutim, pripremili smo se dobro za njihov stil igre i ukoliko ispoštujemo na terenu ono što smo se dogovorili, rezultat ne bi trebao izostati – smatra Velić.

Novo ime u juniorskoj selekciji je vezista Stefan Santrač koji je oduševljen atmosferom u timu.

– Nakon prošlogodišnjeg uspijeha sa “U-17” reprezentacijom i plasmana na EP, čast mi je da sam sada pozvan za “U-19” tim. Prijateljski sam primljen i za kratko vrijeme sam upoznao sve momke. Atmosfera pred sutrašnju utakmicu sa domaćinom Danskom je odlična. Nakon odrađenih analiza mogli smo vidjeti da je protivnik jedna atletska i fizički jaka ekipa. Pripremali smo se za utakmicu na osnovu tih analiza i smatram da ako ispunimo šefove zahtjeve, nećemo biti daleko od pozitivnog rezultata – smatra Santrač.

U drugom kolu selekcija BiH 24. marta igra protiv Austrije (13 sati), a nastup na turniru završava 27. marta susretom protiv Turske (14 sati).